30.9.2012

Uusi tapa keittää hilloa - yhdistä uutta ja vanha

Ihan ensimmäiseksi kirjoitan miten kaikki sai alkuunsa,  olin jo heitämässä pois rumat ja vanhat  apelsiinit hedelmäkorista mutta muistin että sain reseptin missä on käytetty apelsiininmarmelaadia ja siitä se testaus sai alkuunsa.
Keitin tämän ohjeen mukaan apelsiininhillon ja jääkaapin uumenista löytyi puolikas purkki aprikoosinhillo minkä heitin joukkoon.
Ps.Jääkaapin ovea avattaessa et voi olla, et voi olla maistamatta tätä herkkua .

Appelsiini-aprikoosihillo


 0,5 kg appelsiineja
100gr (  1,5dl ) Hillosokeria
1tl Dansukker Vaniljasokeria

1. Leikkaa veitsikuoritut appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi kattilaan, puserra kalvokimpuista mehut palojen päälle, yhteensä 400 g appelsiinin hedelmälihaa ja mehua. Halutessasi voit pilkkoa lohkoja.
2. Kaada hillosokeri kattilaan appelsiinien päälle. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 8–10 minuuttia välillä sekoittaen.
3. Lisää vaniljasokeri.
4. Kuori vaahto, jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä mieluiten jääkaapissa.

Ei kommentteja: