3.10.2012

Paistettu rahkakakku





              Tämä resepti päättyy" tee se toiste"  kansioon ! Sillä rahkakakut kuulu herkkuihin, täytettä voi muunella, tälläkerta käytin omenan kuutioita ja omatekoista apelsiini-aprikoosi hilloa.
Kuvat kuvaile miten kiiresti saat kakun tehty kunhan muistat nosta jääkaapista ainekseet   lämpenemään.
                                    
Pohja:

250 g voita
1 dl sokeria
1 dl ruokokidesokeria
4 kananmunaa
125 g maitorahkaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

375 g maitorahkaa
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vaniljakreemijauhetta
100 g appelsiinimarmeladia

Valmista pohja vaahdottamalla voi ja sokerit, lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen vatkaten joukkoon.
Lisää maitorahka ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.


Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään sekaisin, laita täyte pursotinpussiin.

Vuoraa halkaisijaltaan 25 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat.

Kaada pohjamassa vuokaan ja pursota täyte päälle ristikon muotoon.Täytä ristikot omenalla,hillolla tai rusinoilla.
Paista kakku uunin alatasolla 175 asteessa noin tunnin ajan, kunnes kakku on kypsä.






1 kommentti:

Kimara kirjoitti...


Näyttää herkulliselta! Täytyy itsekin tätä tehdä :)