Ensimmäinen resepti kokeiltu ja sanoisin että näitä oli helppo valmista ja parhaimmalta maistuu seuraavana päivänä.
1 tl,ruokasoodaa
iso hyppyllinen suola
70 gr.pistaasipähkinöitä hienoksi jauhettuna ( 1 rkl rouhittuna koristelu varteen )
115 gr.pehmeä voita
150 gr sokeria
1 apelsiinin raastettu kuori + 2 rkl.apelsiinin mehua
1 iso muna
1.5 dl.piimä (ei sattunut olemaan ,tein maustamatomasta jogurtista + vesi )
Täyte :
250 gr mascarpone juustoa
115 gr voita
1 apelsiinin raastettu kuori
200 gr tomusokeria (laitoin 170 gr)
1 tl.kanelia +1 tl .muskottia
Valmista täyte :
Pane juusto,voi, apelsiininkuori kulhoon ja vaahdota - vaaleaksi vaahdoksi.Lisää vähitellen tomusokeri ja mausteet kunnes vaahdo on tasaista.
Laita svuun odotamaan vuoroa.
Lämmitä uuni 180 ast.Levitä uunipellille leivinpaperi ( 2 pellilistä )
Siivilöi yhteen jauhot,sooda ja suola,Hämmennä joukkoon hienoksi jauhetut pistaasipähkinät.
Pane voi ,sokeri ja apelsiinin raastettu kuori ison kulhoon ja vaahdota kuoheaksi.
Vatkaa joukkoon muna ja sen jälkeen puolet jauhoista ja piimä. Näin saat tasaisen massan kun lisäät puolet ja puolet jauhosta. Ja nyt sekaan loput jauhot ja sekoita hyvin.
Pursota pyöreät nokareet uuninpelille ja jätä kohoamisvaraa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti