Lime-valkosuklaa juustokakku (kakkuvuoka halkaisijaltaan n. 25cm)
Pohja:
300g digestive keksejä ( tein :150 gr kaurakekseja + 150 gr pipareita)
120g voisulaa
Murskaa keksit muruiksi ja lisää keksimurskaan voisula. Levitä seos irtopohja vuon pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
4dl kermaa
4dl Juissi sitruuna-lime mehua
200g valkosuklaata
2 limen puristettu mehu
½ tl vaniljasokeria
7 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Pehmitä tuorejuusto lisäämällä siihen noin 2,5dl sitruuna-lime mehua sekä lime mehut.
Sulata valkosuklaa ja lisää se pikkuhiljaa tuorejuustoseoksen juokkoon niin ettei valkosuklaa paakkuunnu.
Vatkaa kerma johon on lisätty vaniljasokeri kovaksi vaahdoksi. Kiehauta loput sitruuna-lime mehusta ja lisää mehuun liivatteet. Anna liivateseoksen hetken aikaa jäähtyä ja lisää se sitten tuorejuustoseoksen juokkoon. Tuorejuustoseos lisätään lopuksi kermavaahdon joukkoon ja sekoitetaan tasaiseksi.
Kaada massa irtopohjavuokaan keksiseoksen päälle ja anna kakun hyytyä pakkasessa n. 2 tuntia.
Kiille:
2,5 dl Sitruuna-lime mehua
2dl Hyytelösokeria
väriaineta
Keitä kiille valmiiksi ja anna sen hieman jäähtyä. Kaada kiille lusikan kautta jäisen kakun pinnalle. Kun kiille on jämähtänyt voi irtopohjavuoan irroittaa. Koristele kakku haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti