Valmistusaineet
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl pikakahvijauhetta tai espressokahvijauhetta
Kostutukseen
1/2 dl vahvaa kahvijuomaa
1 1/2 rkl mantelilikööriä tai marsalaa
Väliin ja päälle
1 dl kiinteää omenasosetta tai -marmeladia'
2 dl Valio Eila™ Laktoositon vispikermaa
2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa tiramisu
2 rkl sokeria
Koristeeksi kaakaojauhetta
vadelmia tai mansikoita
2 - 3 rkl paahdettuja, kuorellisia mantelilastuja
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet, lisää pikakahvijauhe murennettuna. Lisää seos siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsä. Kumoa pohja sokerilla tai korppujauhoilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
Kostuta jäähtynyt pohja kahvi-likööriseoksella pullasudin avulla.
Levitä pohjalle omenasose. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sokeri. Sekoita. Levitä pohjalle n. puolet rahka-kermaseoksesta. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla. Levitä loppu rahka-kermaseos rullan päälle.
Sihtaa pinnalle kaakaojauhetta. Lisää marjoja ja paahdettuja mantelilastuja.
Tarjoa jälkiruokana ja/tai kahvin kanssa.
VINKKI* Voit kostuttaa pohjan halutessasi pelkällä kahvilla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti