14.1.2013

Kaalisalatin resepti


KAALISALATI :

2.5 kg kaalia
0,5 kg porkkana
0,5 kg pun.paprika
175 gr sokeria
2 dl  etikkaa 
0,5 kg sipulia
1,5 rkl suola
1/4l ruokaöljyä
Mausta tillilla tai persiljalla

* Leikkaa kaali pienemmiksi paloiksi (puoliksi tai neljään osaan) ja höylää juustohöylällä leikkuupinnasta suikaleita.
*Raasta porkkanat.
*Pese paprika. Leikkaa kokonainen paprika puoliksi ja poista vihreä kanta ja siemenkota.Leikkaa paprika sen jälkeen viipaleiksi.
*Anna sipulin olla hetken aikaa kylmässä vedessä, sillä silloin sipulin kuori irtoaa helpommin. Halkaise sipuli ja irrota puolikkaista kuoret. Leikkaa sipuliin viiltoja terävällä veitsellä, mutta jätä kanta ehjäksi. Leikkaa sitten viiltoja toisin päin.
Sekoita kastikeainekset ja kaada maustettu öljy salaatin joukkoon

Nikseja:
*Kastele sipuli kylmällä vedellä, mikäli se alkaa itkettää. Säilytä sipuli kylmässä vedessä, jolloin se ei tuoksu niin voimakkaasti.
Muita itkettämisen vähentämisen keinoja: Pakasta sipuli noin 15 minuuttia ennen leikkaamista tai laita sipuli mikroon minuutiksi ennen leikkaamista.

Ei kommentteja: