14.3.2013
Rommimakuiset piparipallot
250 g margariinia - KEIJU SININEN
2 dl fariinisokeria tai tummaa ruskeaa sokeria
1 rkl siirappia
1,5 rkl soijajauhoja
0,4 dl vettä tai omenamehua
6-6,5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 tl kardemummaa
2 tl ruokasoodaa
kokonaisia pähkinöitä tai leikattuina puolikkaiksi
Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
Vatkaa margariini, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Sekoita
keskenään soijajauho ja vesi tai omenamehu ja lisää tämä seos vaahtoon edelleen vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää jauhoja vain sen verran, että taikinasta voi juuri ja juuri pyöritellä pieniä palloja - se ei saa olla liian kovaa.
Pyörittele taikinasta pieniä palloja. Reseptistä pitäisi tulla 80-90 pikkuruista pikkuleipää, joten pallot saavat olla pieniä. Tehtyäsi pellillisen paina jokaiseen puolikas hasselpähkinä
Paista noin 8 minuuttia.
Kahvikreemi, pikkuleipien väliin:
1l pikakahvijauhetta
1 rkl konjakkia tai tummaa rommia
70 g margariinia
2 dl tomusokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1 dl. mantelijauhetta
Liuota kahvi konjakkiin. Vatkaa kaikki aineet sekaisin tasaiseksi kuohkeaksi kreemiksi.
Levitä kreemi keksien väliin kreemi. Laita päälle toinen puolisko ja nauti.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
näitä voitkin tarjota pääsiäisenä meille :)
Ellu, yllätys paljastui tätä kautta..
Lähetä kommentti