21.7.2013

Churros

Churro, katalaaniksi xurro, on espanjalainen uppopaistettu leivonnainen,

Valmistusaineet ovat  yksinkertaiset, mutta lopputulos herkullinen


 noin 20-24 kpl
• 2 1/2 dl vettä
• 100 g voita
• 1/4 tl suolaa
• 2 1/2 dl vehnäjauhoja
• 3 munaa

Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila levyltä.
Vatkaa munat kevyeksi vaahdoksi ja lisää ohuena nauhana taikinan joukkoon samalla vatkaten.
Nosta taikina pursotinpussiin ja pursota massa suoraan 180 asteiseen öljyyn ja paista 3 minuuttia.
Mallilla ei ole niin väliä.
Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia 10–15 sentin tankoja ja paista ne kullanruskeiksi.
Valuta tangot talouspaperin päällä ja kieritä sitten sokerissa tai kanelisokerissa.
Tarjoa sellaisenaan siman, kaakaon tai latten kanssa tai nosta pöytään kulhollinen suklaadippiä





 




Suklaakastike:

60 gr.kaakaojauhetta
2,5 dl.vettä
125 gr.hienoa sokeria
30 gr voita

Keitä hiljalleen kaakaojauhetta,vettä ja sokeria ( 3min) koko ajan sekoittaen.
Sekoita joukkoon voi ja anna kiehtaa uudelleen.Lisää tarpeen mukaan vettä, kunnes seos on juokseva.


Ei kommentteja: