2.1.2014

Gluteeniton Puolukkakakku

Tämä sitten on todellakin suussa sulava kakku.
Pohja
-4 munaa
-1 1/2 dl sokeria
-1 dl gluteenitonta jauhoseosta
-3/4 dl perunajauhoja
-1 tl leivinjauhettaa

Täyte
-4 liivatelehteä
-1 tlk (250g) rahkaa
-1 tlk (2 dl) kinuskikastiketta
-1 dl kiehuvaa omenamehua
-3 dl kuohukermaa
-2 tl vanilijasokeria
-1 rkl sokeria
Kostutus
2-3 rkl omenamehua
Pinnalle
-2 dl puolukkahilloa
-2 dl puolukoita
-1 dl hillosokeria
-2 dl omenamehua

Asettele irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 27 senttiä) pohjalle leivinpaperi. Leivitä reunat. Valmista taikina.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi yhdistetyt kuivat aineet kevyesti vaahtoon. Lusikoi taikina kakkuvuokaan.
Paista kakkupohja 175-asteisen uunin alatasolla 35 minuuttia. Kumoa kakku jäähtymään.

Valmista täyte. Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Yhdistä rahka ja kinuskikastike. Kuumenna mehu ja lisää hyvin puristetut liivatteet mehuun liukenemaan. Kaada vähän jäähtyneenä rahkaseokseen. Vatkaa kerma, makeuta sokerilla ja lisää täytteeseen. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Pyyhi irtopohjavuoasta leivitys.
Asettele pohja kakkuvuokaan. Kostuta omenamehulla.
Levitä rahkatäyte päälle ja paina kanneksi toinen kakkulevy.
Peitä kelmulla. Anna kakun hyytyä viileässä seuraavaan päivään.
Koristele kakku. Levitä kakun päälle puolukkahilloa ja puolukoita.
Kuumenna mehu kattilassa kiehuvaksi. Lisää hillosokeri. Jäähdytä muutama minuutti. Levitä neste puolukoiden päälle. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti.

Ei kommentteja: