12.1.2014

Sipulijuustoleipä

Leipuri leipää kaulitsi Katseen siihen naulitsi.
Heitti ilmaan leipuri sen,
Leivän ison,
 malli kelpoisen.


Tämä ohje on jonkun verran kikkailua alkuperäisestä ohjeesta, mikä teki asiasta mielenkiintoiseksi ja pitkää odotus palkitsi, sillä leipää oli maukas ja uusi tuttavuus koko perheelle.
Ensinnäkin alkp.ohjeen mukaan olisimme saanet yhden pienen kokoisen leivän ja meillä asuu leivän suurkuluttajat. Tuplasin määrät ja paistoin 24 cm irtopohja vuoassa.

Tässä minun tekeleen resepti:
5,5dl.vehnäjauhoja
2 dl. ohrajauhoja
350g vettä
70g juustoraastetta
50 g paahdettua sipulia
14 g hiivaa
6g suolaa
Liota juustoa ja sipulia vedessä jonkun aikaa, noin 5 minutia.
Lämmitä 2 rkl. vettä lisää siihen hiiva ja 1 tl.sokeria. Lisää se sipulijuusto sekoitukseen. Lisää loput aineet ja vaivaa koneella 2 minuuttia hitaalla ja 6 nopeammalla. Tai käsin 5 min. Anna taikinan levätä kolme tuntia öljytyssä astiassa. Muotoile leiväksi ja nosta noin tunnin verran. Paista uunissa 210 ast. ja 30-35 min. Kun olet poistanut leivän uunista ,kääri pyyhkeeseen ja anna tekeytyä vielä puolisen tuntia.

Ei kommentteja: