7.3.2019

Keltainen tuo auringonpaisteen luoksemme -Mango-passion Britakakku

Laitan tähän minulle ennestän tuttun reseptin ,  jotta ei tarvitse aina etsiä internetin sööveristä. 

Kakku on makea, mutta ei liian,  koska passionin kirpeä maku taittaa makeuden poisKuullostaako hyvältä?

Marengin valmistaminen vaatii  tarkkuutta. Valkuaisten joukkoon ei saa mennä keltuaista. Valkuaisvaahto ei myöskään siedä vettä, vatkauskulhon on oltava ehdottoman kuiva. Valkuaisvaahtoon lisätään sokeri vasta vatkaamisen loppuvaiheessa.
Samaten marengin värjäämisen käytetty elintarvikeväri lorautetaan vaahtoon vasta loppumetreillä.

Siinä tärkeimmät ohjeet. 


Mango-passion Britakakku
3 x n.21 cm irtopohjavuokaan tai noin 35 x 40 cm uunipellille
Pohja:
150 g voita huoneenlämpöisenä
1.25 dl sokeria
4 keltuaista
2.5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1.25 dl maitoa

Marenkikerros:
4 valkuaista
2dl sokeria

Täyte:
200 g Valio Viola Mango tuorejuustoa
2 dl Valio kuohukermaa
2-3 passionhedelmän sisus
Koristeeksi:
mintun lehtiä
tomusokeria
passionhedelmän lihaa

Pohja:
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon koko ajan vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe sekä vaniljasokeri. Lisää ne vuorotellen taikinan joukkoon maidon kanssa varovasti käännellen. Aloita ja lopeta jauhoilla.
Voitele hyvin kolme n. 21 cm irtopohjavuokaa ja jauhota esimerkiksi vehnäjauhoilla. Jaa pohjataikina vuokiin ja levitä tasaiseksi kerrokseksi vuokien pohjalle. Taikinaa ei tarvitse levittää aivan reunoihin asti, sillä taikina kyllä leviää uunissa. Laita vuoat syrjään odottamaan. Valmista marenki. Vaahdota valkuaisia. Kun valkuaiset alkavat vaahdota, lisää sokeria 1 rkl kerrallaan valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Levitä valkuaisvaahto pohjataikinoiden päälle.
Paista 175-asteissa uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes pohjat ovat kypsiä ja marenki kauniin vaaleanruskea.
Anna pohjien jäähtyä kokonaan. Tee täyte. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Notkista tuorejuustoa lusikalla sekoitellen. Lisää tuorejuusto kermavaahdon joukkoon ja vatkaa kunnolla sekaisin.
Täyte  : 
Nosta alin pohja tarjoilulautaselle. Levitä täytteestä noin puolet alimman pohjan päälle. Halkaise passionhedelmä ja lusikoi hedelmälihaa täytteen päälle. Nosta toinen pohjapala päälle. Levitä loput täytteestä ja lusikoi pinnalle lisää passionhedelmää.
Nosta päälle vielä viimeinen pohjapala. Koristele tomusokerilla, passionhedelmän siemenillä ja mintun lehdillä.
Vinkit:
* Pohjan valmistus  n. 35 x 40 cm uunipellillä.  Huomaa, että paistoaika saattaa tällöin olla hieman pidempi, joten tarkkaile tilannetta. Leikkaa uunipellillä tehty pohja kolmeenyhtä leveään osaan, niin saat suorakaiteen muotoisen kakun.
* Kakku on parhaimmillaan heti täyttämisen jälkeen, jolloin marenki on vielä rapsakkaa.
* Voit valmistella kakkupohjat jo etukäteen valmiiksi ja pakastaa ne heti, kun ne ovat jäähtyneet kunnolla. Suoraan pakkasesta otettujen pohjien käsittely on helppoa ja ne sulavat nopeasti.

Ei kommentteja: