Kolmen sipulin piirakka
Taikina
- noin 3 dl luomuvehnäjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 100g vegaanista margariinia
- 1 dl maustamatonta luomusoijajogurttia ( Rainbowta)
- Mittaa kulhoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Nypi margariini joukkoon.
- Lisää jogurtti taikinan joukkoon ja sekoita käsin tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin vetäytymään.
Täyte:
- 300 g punasipulia
- 200 g keltasipulia
- 2 isoa valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 0,5 dl Emiliana Natura Chardonnay -luomuvalkoviiniä
- 1 rkl tummaa siirappia
- suolaa, mustapippuria
- 1 tl kuivattua timjamia
- Leikkaa sipulit renkaiksi. Silppua valkosipuli.
- Lisää öljy kuumalle pannulle. Laita sipulit pannulle ja kuullota miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää pannulle valkoviini ja siirappi sekä timjami. Nosta lieden lämpöä hieman ja jatka paistamista vielä toiset 5 minuuttia tai kunnes sipulit ovat läpikotaisin pehmeitä ja saaneet väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kauli taikinasta pyöreä levy. Levitä sipulitäyte päälle ja taita reunat.
- Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes piirakan reunat ovat saaneet hiukan väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti